Curatenia inseamna sanatate, iar igiena dentara  prelungeste viata dintilor. Asa ca, daca vrei o dentitie model, invata 5 regulile de baza ale sanatatii dentare. Noi te ajutam.

  1. Ai grija cum iti alegi periuta de dinti! Alege numai modele cu capul mic si perii cu o duritate medie. Schimba-ti periuta o data la 3 luni. Este foarte important sa nu se acumuleze bacterii din cavitatea orala.
  1. Cand cumperi pasta de dinti, nu cheltui inutil pe brand. Cata vreme pasta de dinti are fluor, marca nu are nici o importanta. Dintii au nevoie de fluor pentru a rezista atacurilor acide de zi cu zi.
  1. Periaza-ti dintii corect, cu miscari pe verticala, nu pe orizontala. Spala-te de doua ori pe zi: dimineata si seara.
  1. Curata si suprafetele dintre dinti si baza gingiilor, cuajutorul atei dentare si al apei de gura. Acestea ajung in zonele inguste in care periuta de dinti nu ajunge.
  2. Verifica-ti regulat dintii si indeparteaza placa dentara. Formarea tartrului la suprafata dintilor este inerenta, iar acesta impiedica efectuarea corecta a periajului, afectand gingiile si favorizand paradontoza. Fa-ti de doua ori pe an un detartraj in cabinetul stomatologic. Acesta se realizeaza cu ajutorul ultrasunetelor, a unor periute speciale si prin sistemul airflow.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.