[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
METODE DE PREVENIRE A CARIEI SEVERE PRECOCE LA DINȚII TEMPORARI
Caria severă precoce mai este cunoscută sub denumirea de CARIE DE BIBERON, întâlnindu-se la copii de până la 3 ani. Factorii care determină apariția cariilor severe precoce sunt: flora bacteriană patogenă din cavitatea bucală, alimentația bogată în carbohidrați si calitatea structurii dentare.
Este foarte importantă atitudinea părinților, grija acestora pentru a preveni o astfel de leziune, intervenția medicului fiind dificilă datorită vârstei mici a pacientului. Puteți preveni apariția acesteia prin realizarea unei ingienizări înainte de apariția primilor dinți de lapte, prin folosirea unei meșe de tifon, îmbibată în apă călduță, înfășurată pe degetul părintelui și cu care să se maseze ușor gingiile, preferabil după fiecare masă. Procesul trebuie să fie lent și în sedințe scurte, făcut sub formă de joacă, pentru a nu creea un disconfort copilului. Apoi, la apariția dinților, se poate trece la folosirea unei periuțe moi, specială, pentru categoria de vârstă din care facem parte, antrenarea copilului în acest sens făcându-se cu blandețe și calm. Periatul trebuie să fie o activitate pe care copilul o vede la toți membri familiei li la care este chemat să participe.
Importanța creării unor obiceiuri alimentare sănătoase, chiar din primii ani de viață este foarte importantă. Alimentele pe bază de carbohidrați, dulciuri, făinoase, ceaiul îndulcit, alimente cu concentrații mari de zahăr trebuiesc eliminate seara, înainte de culcare. Ele rămânând pe suprafețele dentare și creând astfel distrucții ale smalțului pe timpul nopții.
Obisnuința de a vizita cabinetul stomatologic de mic va înlătura frica și fobiile ce pot apărea în cazul unor intervenții, neplăcute mai ales la vârste fragede.
Tu când ai fost ultima dată la medicul stomatolog ?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]