[vc_row][vc_column][vc_column_text]clinica-stomatologica-buzau-halitoza-blog-slider[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

CUM POȚI PREVENI RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE?

Profilaxia înseamnă prevenirea îmbolnăvirii dentare, dar și prevenirea complicațiilor în cazul afecțiunilor deja existente.

Respirația urât mirositoare, sau halitoza, este cauzată de regulă, de o igiena orală necorespunzătoare. Cu toate acestea, există și alți factori care pot determina apariția halitozei, cum ar fi afecțiuni ale gingiei, ale aparatului respirator, carii, o dietă inadecvată, o digestie leneță sau constipația, fumatul sau abuzul de alcool, diferite afecțiuni ale ficatului sau ale rinichilor.

Respirația neplacută se datorează unor compuși volatili ai sulfului, produși prin descompunerea de către flora microbiană a resturilor alimentare de pe suprafața dinților, a limbii, precum și din alte locuri retentive apărute în urma patologiei dentare: cariile simple sau complicate, gingivale (pungile false din inflamația gingivală) sau parodontale.

Simptome asociate halitozei:

O membrană albicioasă care acopera fata dorsală a limbii

Gură uscată

Depuneri de tartru la nivelul dinților

Gust metalic sau acru constant

Dacă nu vă periați zilnic dinții, resturile alimentare vor rămâne în diferite zone ale cavității bucale, cum ar fi spațiile dintre dinți sau chiar pe suprafața limbii și cauzează astfel halitoza.

Protezele dentare care nu sunt zilnic curățate pot de asemenea cauza o respirație urât mirositoare. Fumatul provoacă o respirație cu miros caracteristic. Pe lângă aceasta, fumatul poate păta dinții, reduce sensibilitatea gustativă și irită gingiile sau mucoasa orală.

Ce poate face Clinica Stomatologică SOLdentaX Buzău pentru voi?

Vă oferim îndrumări cu privire la tehnica de periaj

Igienizare profesională (detartraj ultrasonic, AIR FLOW, periaj profesional)

Sigilarea șanțurilor și fosetelor de pe suprafața dinților

Detectarea plăcii bacteriene și a leziunilor carioase care produc un miros neplăcut.

Tu când ai fost ultima dată la medicul stomatolog ?[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.