clinica-stomatologica-soldentax-buzau-sanatatea-oralaÎntre sănătatea orală și alimentație există o legătură directă și puternică. Există mai multe minerale și vitamine de care dantura dumneavoastră are nevoie pentru a rămâne sănătoasă și pentru a funcționa corect. Anumite alimente, care ajută la dezvoltarea mușchilor și oaselor sunt folositoare și pentru a vă menține starea de sănătate a dinților și gingiilor. Prin urmare, o dietă echilibrată, care să conțină fructe proaspete, legume și substanțe nutritive este extrem de importantă pentru dantura dumneavoastră.

Legumele verzi

Legumele cu frunze verzi (morcovi, ardei gras roșu, salată) conțin substanțe vitale cum ar fi: vitamina A și vitamina B. Acești nutrienți vitali vor menține starea de sănătate a gingiilor și vor preveni apariția unor boli cum ar fi: gingivita SAU parodontoza.

Cerealele integrale

Dacă introduceți în alimentație cereale integrale și boabe de leguminoase veți beneficia de un aport de vitamina B. Această vitamină previne deshidratarea buzelor și ajută la vindecarea ulcerelor de la nivelul cavității bucale.

Citrice

Citricele, cum ar fi portocalele, kiwi, mango și agrisele reprezintă o sursă importantă de vitamina C. Vitamina C ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar și la menținerea stării de sănătate a danturii și gingiilor. Consumând două pahare de suc de portocale pe zi, puteți creşte concentraţia de vitamina C din organism cu 40-60%. Alimentele bogate în calciu

Calciul este extrem de important și foarte benefic pentru o stare de sănătate bună a cavității orale. Laptele și iaurtul sunt foarte bogate în calciu și ajută la întărirea dinților și maxilarului. Brânza este de asemenea foarte bogată în calciu și fosfor. Dacă aveți un nivel de calciu optim în organism, înseamnă că smalțul dinților ar trebui să fie sănătos și puternic.

Tu când ai fost ultima dată la medicul stomatolog?

Fă acum o programare pentru o consultație GRATUITĂ la Clinica stomatologică SOLdentaX din Buzău.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.