[vc_row][vc_column][vc_column_text]mituri-despre-ingrijirea-dentara-layer-slider[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mituri despre îngrijirea dentară în care nu trebuie să mai crezi

1. „Părinţii mei au parodontoza, voi moşteni şi eu această boală”

Conform medicilor stomatologi specialiști, ideea că parodontoza este o afecţiune moştenită de la părinţi este una greşită: „Din punct de vedere statistic, parodontopatia marginală cronică, numită şi parodontoză, are doar în proporţie de 8% cauză genetică, iar la 80% dintre pacienţi cauza principală este igiena dentară incorectă sau înghesuirile dentare.

Cu alte cuvinte, cei care folosesc o tehnică de periaj greşită, care uită de folosirea aţei dentare sau care nu îşi tratează înghesuirile dentare sunt mai predispuşi spre a dezvolta paradontoză, spre deosebire de cei ai căror părinţi s-au confruntat cu această afecţiune.”

2. „Detartrajul îmi face gingiile şi dinţii mai sensibili”

Unele persoane evită detartrajul considerând că acesta produce sensibilitate dentară sau zgârie smalţul, însă în realitate acest lucru nu este adevărat, deoarece ansele de detartraj au doar efectul de dislocare a depozitelor de tartru cu ajutorul ultrasunetelor, fără a afecta smalţul dentar.

3. „Nu mă mai spăl pe dinţi acolo unde îmi sângerează gingiile”

Acest lucru creează un cerc vicios: nu curăţăm bine zona, pentru că sângerează, iar gingia la rândul ei sângerează şi mai mult pentru că nu curăţăm bine. Prin urmare, este recomandat să insistăm cu periajul şi folosirea aţei dentare tocmai acolo unde gingia sângerează.

4. Este mai important să mă spăl pe dinţi dimineaţa decât seara”

Deşi poate că ar fi mai comod să credem invers, cel mai important periaj este cel de seară, deoarece bacteriile se dezvoltă cel mai bine la căldură, întuneric şi umezeală. Dacă în plus faţă de aceste condiţii din gură, bacteriile se hrănesc toată noaptea cu resturile de mâncare rămase între dinţi, acestea se vor înmulţi excesiv, vor descompune mâncarea în acizi şi vor elibera toxine dăunătoare dinţilor şi gingiei. Astfel, riscul de carie, gingivită şi parodontoză creşte foarte mult.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.