[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dintii-de-lapte-clinica-stomatologica-SOLdentaX-Buzau[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Copiii…

V-ați gândit cât contează pentru sănătatea și succesul lor, dinții ?

Nu, nu ne referim doar la cei definitivi, ci și la cei de lapte. Pentru că, dinții definitivi sunt infuențați de cei de lapte și mai ales de cum avem grijă de cei din urmă.

Specialistul în pedodonție al clinicii stomatologice SOLdentaX vă transmite că dinții de lapte sunt cei mai fragili și expuși la accidente, spargere și carii.

Dinții definitivi, mai exact calitatea lor, o puteți controla încă din primele luni de viață ale copilului dumneavoastră, chiar dinainte ca dinții de lapte să erupă. Probleme dinților de lapte pot avea consedințe serioase asupra dinților definitivi. Tocmai de aceea, medicul stomatolog pedodont al clinicii stomatologice SOLdentaX Buzău vă recomandă o atenție sporită a igienei dentare încă din primele luni de viață ale copilului dumneavoastră.

Controlul stomatologic periodic și corectarea eventualelor poziții greșite ale dinților de lapte, ajută în prevenirea problemelor pentru sănătatea și calitatea vieții copilului dumneavoastră.

Mâncatul, vorbitul și alte procese fizilogice pot avea la bază o afecțiune netratată a dinților de lapte. Acestea, mai târziu afectând dinții definitivi. Afecțiuni precum demineralizări, pete … etc.

Un exemplu destul de des întâlnit ar putea fi abcesul. Acesta apare de la o carie complicată; o carie complicată poate apărea de la o carie netratată a dinților de lapte.

O mare atenție trebuie acordată și suzetei. Dacă aceasta este folosită în exces, poate apărea așa-numita „carie de biberon”. Acest obicei poate afecta poziția dinților de lapte care la rândul lor îi afectează pe cei definitivi.

De aceea, medicul stomatolog pedodont de la clinica stomatologică SOLdentaX Buzău recomandă părinților să meargă cu copiii lor la controale periodice înainte de a întâmpina probleme dentare sau dureri.

Deasemenea este bine să-i obișnuiți cu vizita la medicul stomatolog pentru a împiedica proverbiala frică de dentist pe care o au de obicei cei ce ajung la medicul stomatolog când problemele dentare sunt deja grave și se confruntă cu dureri serioase.

Mulți părinți se întreabă deasemenea ce atitudine trebuie să aibă atunci când merg cu copilul la stomatolog. Ei bine… despre asta vom discuta zilele ce urmează.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.