[vc_row][vc_column][vc_column_text]îngălbenirea-dinților-clinica-stomatologica-buzau[/vc_column_text][vc_column_text]

Cu toții visăm la o dantură albă, frumoasă și sănătoasă. Cu toate astea, dinții se îngălbenesc și ne întrebăm de ce. Medicii stomatologi ai clinicii stomatologice SOLdentaX Buzău (Dr. Silviana Soci, Dr. Oana Buga și Dr. Lucian Șerpescu) vă dau câteva motive.

IGIENA DEFICITARĂ

Un prim motiv este igiena deficitară ce poate duce la o îngălbenire uniformă a dinților sau doar la apariția unor pete în anumite zone ale dinților. Nu doar îngălbenirea dinților este un „rezultat” al igienei deficitare, ci și formarea plăcii dentare.

PERIAJUL INCORECT

Periajul incorect deasemenea este un motiv al îngălbenirii dinților. Acesta „ajută” smalțul să capete o nuanță gălbuie.

AȚA DENTARĂ

Ața dentară. Nu ața dentară este un motiv pentru îngălbenirea dinților, ci faptul că nu o folosim. Folosirea aței dentare ajută la curățarea zonelor greu accesibile; zone în care oricât de fini ar fi perii periuței de dinți, nu pot ajunge.

UNELE ALIMENTE

Aici vorbim de băuturi cu un conținut de cofeină ridicat, cum ar fi cafeaua, unele tipuri de ceaiuri, cum ar fi cel negru… etc. Alimente bogate în acizi (citricele) pot contribui și ele la apariția colorațiilot. Vinul, ciocolata, deasemenea facilitează apariția colorațiilor dentare.

FUMATUL

Colorațiile dinților din fața sunt facilitate de fumat. Fumătorii se confruntă cu această problemă stomatologică.

MEDICAMENTE

Administrarea anumitor medicamente, deasemenea duce la apariția colorațiilor.

VÂRSTA

Vârsta este iarăși un factor foarte important în apariția colorațiilor dentare. Smalțul, cu înaintarea în vârstă se subțiază, făcând dentina (de culoare galbenă) mult mai vizibilă.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column][vc_facebook][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.