Ce este pedodonția?
Pedodonția reprezintă acea ramură a stomatologiei care se ocupă de îngijirea dinților celor mai pretentioși pacienti, și anume copiii. Ei au nevoie de o atenție specială, într-o atmosfera caldă și prietenoasă, pentru a se obisnui cu tratamentele necesare la medicul dentist, încă de la vârste fragede de 4-5 ani.
Dantura copiilor este sensibilă și are nevoie de o îngrijire specială, de aceea tratamentele precoce al oricărui tip de afecțiune este extrem de important; la fel și prevenția lor. Principala patologie orală este caria dentară, ea apărând de la vârste fragede, și care, netratată la timp, poate provoca dureri în timpul meselor, lucru care nu ți-l dorești  pentru micuțul tău. Vizita la medicul dentist trebuie să fie cel puțin din 6 in 6 luni, pentru a depista din timp micile probleme dentare.
O metodă de prevenire a cariilor pentru cei mici, o reprezintă siligarea dentară. Această manoperă se poate face atât pentru dinții de lapte, cât și pentru dinții definitivi (zona premolarilor și a molarilor). Astfel, micuțul tău va fi protejat și nu va mai avea dureri!
Ce înseamnă sigilarea dentară?
Acoperirea șanțurilor și fosetelor la nivelul molarilor cu un material pe bază de fluor carăe formează o barieră între smalț și placa bacteriană.
O altă problemă cu care se confruntă părinții este: extracția dinților de lapte și apariția primilor dinți definitivi (la 6 ani).
Dinții de lapte nu se extrag înainte de momentul erupției dintelui definitiv!
Pierderea precoce a dinților de lapte poate duce la pierderea spațiului pe arcada dentară și ulterior, pot apărea înghesuiri dentare. În situația în care se pierde precoce dintele de lapte, noi vom păstra spațiul necesar  pentru erupția dintelui definitiv într-o poziție corectă.
În momentul apariției primelor măseluțe, atât de lapte cât și definitive, poate apărea un ușor edem la nivelul gingiei și cel mic să acuze durere. Este un fenomen des întâlnit până la erupția completă a dinților și nu trebuie să vă îngrijorați.
Vizita la clinica stomatologică SOLdentaX, poate asigura zâmbetul sănătos pentru copilul tău!