[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Cei mai mulți dintre voi știu lucrurile standard despre spălatul pe dinți, cum ar fi: de câte ori pe zi trebuie să ne spălăm pe dinți, sau cât timp durează un periaj corect. Dar știți cât timp trebuie să așteptați DUPĂ O MASĂ înainte de a vă spăla pe dinți? Sau ce tip de mâncare vă ajută să vă țineți dinții curați? Sau cum să efectuați un periaj corect?

Clinica stomatologică SOLdentaX Buzău are pentru dumneavoastră câteva „secrete”.

Periajul trebuie să dureze cel puțin 2 minute.

Probabil mulți dintre voi deja știți asta. Deși o știu, mulți nu o fac. Unul dintre motive ar fi că lăsați apa curgând, lucru ce vă grăbește periajul fără să vă dați seama. Clinica Stomatologică SOLdentaX Buzău vă oferă un truc. Dați drumul unei melodii astfel încât periajul să fie făcut fără stres sau grabă, ba chiar unul PLĂCUT.

Înlocuiește-ți periuța o dată la 3 – 4 luni.

Foarte mulți oameni fac greșeala de a se peria cu aceeași periuță o perioadă lungă de timp. Clinica stomatologică SOLdentaX vă recomandă să o schimbați o dată la 3-4 luni, deoarece acestea în timp se tocesc, își pierd din eficacitate și deasemena perii și brațele periuței pot reține bacterii.

Mâncați fructe și legume pentru a avea dinții curați.

Un truc benefic este acela de a mânca mai multe fructe și legume (cum ar fi țelină și mere) atunci când nu vă puteți peria dinții din varii motive. Legumele și fructele (crude, nu gătite), conțin foarte multe fibre ceea ce implică automat și un abraziv natural ce ajută la îndepartarea plăcii bacteriene. Clătiți cu apă pentru a îndepărta bacteriile și faceți un periaj cu pastă de dinți și periuță imediat ce aveți ocazia.

NU FACEȚI EXCES DE ACEST „TRUC”. El nu înlocuiește periajul normal. Clinica Stomatologică SOLdentaX nu încurajează înlocuirea periajului normal cu altă metodă.

Nu începeți niciodată periajul din aceeași zonă.

Cu toții avem tendința de a începe un periaj fix din aceeași zona; dar până ajungem la finalul periajului (ultima zonă), este posibil să devii plictisit sau să nu mai acorzi aceiași atenție. De aceea clinica stomatologică SOLdentaX îți recomandă fiecare periaj să-l începi din alt loc astfel încât toți dinții să aibă parte de aceeași atenție din partea ta (dinții pot deveni geloși).

Așteaptă cel puțin 30 de minute după masă înainte să te speli pe dinți.

Să te speli pe dinți IMEDIAT după ce ai luat masa poate dăuna foarte tare danturii. În acest timp, nivelul PH-ului din gură este mult mai mic decât cel normal și mult mai acid. Periajul poate fi dureros și abraziv pentru dantură.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]ata dentara clinica stomatologica BUZAUperiaj corect clinica stomatologica BUZAU[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][/vc_row]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*
*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.